15
mrt

Introductie

Op zaterdag 3 juni 2017 organiseren het

PUTBOS LOKAAL ORGANISATIE COMITE en atletiekclub VLIERZELE SPORTIEF

de 26ste editie van de Flanders Cup

Putbos Memorial Léon Buyle meeting

De voorgaande jaren plaatste de Putbosmeeting zich, met de tijdens de meeting behaalde resultaten, omstreeks de 50ste plaats van de IAAF wereldwijde ranking van beste wedstrijden. Na de Brusselse Memorial Van Damme en de KBC Nacht in Heusden-Zolder is de “PutbosMemorial Léon Buyle Meeting” zo één van de beste Belgische meetings vóór Luik, Nivelles en vele andere Flanders Cup wedstrijden.

Dit jaar wensen wij als Flanders Cup meetingorganisator, net zoals tijdens de laatste jaren, het zwaartepunt te leggen op de bij de VAL aangesloten atleten. Het hoofdprogramma moet dit jaar meer Belgische atleten dan ooit tellen die de sportieve strijd voor een toptijd of minima kunnen aangaan met sterke buitenlandse tegenstrevers. En dat dit geen afbreuk hoeft te doen aan het hoge niveau van spannende wedstrijden hebben wij in het verleden al meermaals bewezen.

Nog steeds zullen atleten uit de ons omliggende landen, waar nodig aangevuld met atleten van andere nationaliteiten, waardige tegenstand bieden aan onze eigen atleten en als dusdanig zijn wij als organisator bekwaam om op alle geprogrammeerde nummers een kwaliteitsvol deelnemersveld in lijn te brengen. Dit principe is het succes van onze meeting dat jaarlijks door alle atleten en toeschouwers erkend wordt.

Ook de kampnummers worden zeker niet uit het oog verloren. Het uurrooster is zo opgemaakt dat iedere deelnemer de nodige tijd krijgt om degelijk op te warmen en zijn proef in de ideale omstandigheden en met de nodige aandacht te kunnen afwerken.

Naast het hoofdprogramma kunnen wij, door de grote massa van deelnemende atleten in het voor- en naprogramma, ook loopwedstrijden aanbieden voor alle andere niveau’s van atleten waarbij iedere deelnemer ingedeeld wordt in een reeks die het voor hem/haar mogelijk maakt zijn/haar persoonlijke record aanzienlijk te verbeteren.

Wat sportief het belangrijkste is, zijn de goede wedstrijden en de vlekkeloze organisatie die wij de atleten aanbieden. Zo maken wij er een erezaak van om het uurrooster nauwgezet na te leven. Dit als respect voor alle atleten die ons al jarenlang hun vertrouwen schenken door hun veelvuldige aanwezigheid op onze wedstrijden.

En dat de Mondo baan van het BLOSO “Putbosstadion”, ondanks zijn leeftijd, voor zowel sprinters als halve fond lopers als kampers nog steeds een snelle piste is met meestal gunstige windomstandigheden hoeft geen verder betoon. Bekijk hiervoor maar eens de uitslagen van de vorige edities van deze Flanders Cup.

Voor wie goede prestaties wenst te leveren bijkomstig maar toch altijd aangenaam, de organisatie beschikt over een beperkte geldprijzenpot die wordt verdeeld volgens objectieve criteria, nl. volgens de geleverde prestaties.

Voor 2017 ziet het programma van de “Putbosmeeting” er als volgt uit:

Vrouwen

100 – 200 – 400 – 800 -1500 – 100h – 400h – hoog – ver – polsstok – hinkstap – speer – discus – kogel – 100 m wheelers – 200 m wheelers

Mannen

100 – 200 – 400 – 800 – 1500 – 3000 – 110h – 400h – hoog – ver – polsstok – hinkstap – speer – discus – kogel – 100 m wheelers – 200 m wheelers

De wedstrijden vangen aan om 12u30 en de meeting is volledig afgewerkt vóór 23u00

Geen reacties

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us

Contact Us